Recent Posts

nUfFnaNg HerE

Resepi Pancake

Salam Semua~

3 - 4 hari ni cuaca kt kuala terengganu ni sgt panas. dh petang pn rs cm tengahari lagi, sangat terang! tapi hari ni alhamdulillah tengahari td hujan turun dengan lebatnye smpi la ke petang.. Bagi rash klu time hujan ni ade satu benda yg kebanyakkan org akan rs iaitu... LAPAR! /wahaha 

Time perut berkeroncong ni kan best klu dpt mkn bende panas yg sgt simple & senang disediakan. Meh la try wat pancake yg semudah A B C ni ^^

- Penyediaan adunan pancake -


- Cara Masak - 


- Finish Product -



Seperti gamba diatas ni, rash mkn dengan ice cream + strawberry syrup.. fuhh, sgt sedap!! Tapi pancake ni sgt flexible sbb kamu bule makan dengan macam2 benda, contohnye, rash penah mkn dengan strawberry or blueberry jam.. dengan honey pn sedap /blush~

p.s: dengan adunan diatas dapat lebih kurang 17 keping pancake.. x colleague rash bgtau best mkn choc topping.. cube la ye..


tik tok tik tok /bye

10 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥

tq 4 sharing Rash.. =)
haru di cuba ni, pancake atau dlm versi ganu lempeng!!!.. heheheh

rizwan's sweetheart

alamak rash... sedapnya pancake tu... nk jugak? pos sikit leh?

Rash

Leily: mesti cube tau ^^

fda: pos xbest la fda.. kene mkn panas2 br syok.. huhuhu

sW33tdARLiNG

wahhh gigihnya... saya kalau buat pancake, pakai tepung segera jer.. cucur jer air.. terus goreng.. hahaha

ch!natsu

sedapnya letak ice cream..
kene try nie.. huhu~

Fieza79

penkek...sedap nyerrr..best mkn dgn honey...yg laen tk penah cuba lg..mesti lg maveles rasa nya kan..!

Rash

amy: rash bkn jenis rajin msk pn.. ni nasib je resepi simple, klu x jgn hrp la ;p

chinatsu: sgt sedap! sile cube yer ^^

kak fieza: klu compare honey & ice cream, rash lg suke ice cream.. nyum2, tp kene mkn cpt sbb bile ice cream serap dlm pancake jd xbape sedap..

MataHati @ MH

selalu panggil lempeng jer.. org kg tergangan mulut kalau suruh buat pancake huhuhu..

dah lama sgt tak buat pancake ni.. adalah dekat 5-6 tahun lamanya

sW33tdARLiNG

tang aiskrim tu yang tak menaham tu.. aduiii sedapnya...!

Rash

@sW33tdARLiNG
huhuhu.. ice cream vanilla rasberry klu xsilap, bekas kaler kuning yg beso tu ;)