Recent Posts

nUfFnaNg HerE

Jangan Pentingkan Diri Je ;p

Salam Semua~

BENGANG!! rash bengang gile ms kejadian ni.. Memula tu igt nk g mkn ayam goreng berempah kt Gong Badak. Sesampai jer kerusi sumer cantik jer ade atas meja. TUTUP daaa. Kitorg pn beralih arah ke kedai makan ayam goreng berempah kt bandar plak. Biasenye kt bandar ni satu jer masalah nyer.. PARKING!!!!
Yg nk memanaskan hati yg mmg panas sejak td (plus cuaca yg sgt panasssss ) sedap jer skuter ni parking kt tpt parking kete. Okay la mayb xde tpt utk parking motor kn. Bule la nk terima dek akal pemikiran lg tp yg bengkak nyer sebesar2 petak kete tu tau die parking mane? cun2 jer kt center petak tu. Mmg bagus btul la owner skuter ni.. mmg bertauliah.. mmg 'JUAL IKAN'...


Ikutkan hati dh nk honnnnn je td. Nasib la ade kete lain nk kuar so kitorg g jela kt petak tu. Tgh2 mkn tu pn ade 2 - 3 kete lain yg nk masuk petak tu tp sbb owner skuter yg 'JUAL IKAN' tu igt petak parking tu ayahanda mereka yg punye, terpakse orang lain pusing utk cr parking. Padahal diorg bule je g alih skuter tu ketepi skit kn.

Rash mmg tgk je skuter tu sbb nk tau saper la manusia yg xde kesedaran sivik tu. x prihatin lgsg. Tau nk hidup senang & xkisah klu menyusahkan org lain. Nk tau sape punye onar? Rupe2nye 2 org mokcik yg dh separuh abad. Umur dh separuh abad tp xtau nk menilai benda yg simple mcm ni pun. xkn la itupun nk kene bgtau. Kepada kamu diluar sana klu nk wat something terutama kt public area, cth mcm kes parking ni pk dulu xkisahlah kamu bawa kenderaan jenis ape skalipun..


tik tok tik tok,


9 comments:

Fieza79

huishh mmg tak pikir org laen dh ni...takda kesedaran sivik ni

Farhan Zulhusmi

isy2...xptot2....
knp xdialih je motor tu...xpon campak je kt longkang...hehehe...kejam x??
habis tu terpaksa lah cari parking kt tmpt laen??

Rash

mmg geram sesgt tgk mokciks tu kak fieza ;/

MataHati @ MH

kat mana2 pun pasti ada org yang tak bertimbang rasa mcm ni..
nak marah takut jadi kes perbalahan..sabar jer lah

♥Leily|Ummi Alya Husna♥

dorang parking ikut otak je, tak ikut petak!! suke ati die nk berenti mane je..nyusahkan org len je..
psss.. leily duk durian burung, u duk banggul tuan muda?? kenal la.. hihihihi.. =)

sW33tdARLiNG

makcik tu takdak lesen kot... sebab tu tak sempat belajar undang2

sw33tdarling.com

Rash

MH: tula psl.. tp wat spoil mood je ;p

Leily: huhuhu ^^ agaknye bile kene kt diri sendiri br makcik tu insaf kot.. p.s: owh kt durian brg jer.. kak ipar rash ade umah kt sane gak =)

sweetdarling: lg sadis klu makcik tu xde lesen.. sia2 je geram kt die ;p

MataHati @ MH

ish ish..teringin nak baca entry terbaru.. ;)

Rash

;p dh update..