Recent Posts

nUfFnaNg HerE

Tsunami di Pantai Timur

Salam Semua~

Semalam on the way blik dr g bank kt bandar, rash singgah beli mknn & ajak vitamin mkn tepi Pantai Batu Buruk.. Angin kuat & ombak pn same.. since 2 - 3 hari ni hujan x berhenti2 so x heran la kn klu angin & ombak kuat kt tepi pantai.. tetiba rash nmpk kete polis x berape jauh dr tpt kitorg park tu.. kete polis ape nk pelikkn tp yg menarik perhatian rash lampu kete polis tu lip lap.. then nmpk ade seorang pegawai br gerak dr tepi pantai.. ade couple mat salleh yg blah dr c2 ngn muka kecewa sbb xdpt mandi kt pantai ni.. diorg ni xbc signboard ke pantai ni kawasan larangan mandi sbb current kuat..

mase kitorg start gerak nk balik, org meniaga layang2 kt tepi pantai dh start packing, agak pelik sbb masih awl lg mase tu.. org2 lepak kt tepi pantai pun sumer start beredar dr c2.. pelikss.. mase kitorg kt jalan  area lepas dr A&W, kt restaurant ade satu lg kete polis tgh wat annoucement " Semua org dikehendaki meninggalkan kawasan pantai segera kerana Tsunami dijangka melanda Pantai Timur".. mase tu rash cuak gile & cpt2 ajak vitamin blik umah.. patutla td mcm kalut je semua org.. peniaga pn bungkus awl.. kak ipar rash plak tgh odw g marang, rumah PIL die.. perjalanan akn melalui kawasan pantai/air.. risau kitorg..

xsangka plak effect dr earthquake kt jepun bule effect smpi ke Pantai Timur tp ade gak terbc blog (xigt link) dr sabah yg kate die rs la effect dr earthquake tu.. takut sgt klu bygkan tsunami kt cni.. mlm smlm vitamin kuar ngn his friend, gondel.. bile blik tu vitamin cite mase diorg tgh borak tu wife gondel call bgtau yg ade kwsn kt area batu rakit dh kene standby utk pindah in case keadaan getting worse. takut!!!!

Kitorg tggl kt area Batu Enam

pic from google


kepada semua doakan la nothing bad happen to people in malaysia & malaysian yg tinggal kt Jepun.. hopefully semua akan selamat.. amin

tik tok tik tok,

2 comments:

MataHati @ MH

cuma air pasang besar jer.. mujur tak berlaku tusnami. tapi langkah berjaga2 perlu sbb gempa bumi masih lagi berlaku nun jauh disana..

mama iris

ada gak tgk video air melimpah kat batu buruk tu...kat yutube x silap...