Recent Posts

nUfFnaNg HerE

DIY - Hantaran Budget

Salam Semua~

Slalu nye rash mmg malas nk update tp kan bile time dtg kehendak nk update blog, blogspot plak buat hal.. 2 3 hari ni rash xbule nk upload gamba.. org lain rash tgk elok je update ngn gamba.. nway, previous entry rash cite pasal g beli barang gubahan hantaran kan.. so kali ni rash nk tunjuk hasil nye pada kamu ^_~

ni gamba sebelum
ade gabus, renda/ribbon x2, kain organza plain & blink2
total Rm103


untuk gabus tu rash bahagi lapan
(+/- 11.5 x 11.5 inch)


kerat gune pisau belit baru shape kn die
rash wat circle.. mase tunang ari2 kitorg wat bentuk hexagon..


memula lapik dengan kain organza plain pas2 keliling die letak kain renda..
mase tunang aritu kitorg letak ribbon..
ikut pilihan hati memasing =)
semua ni tampal gune gam tembak je..


untuk lapik dulang kitorg gune kain organza yg ade blink2
mase buat ni tgn & muka kilat2 sbb serbuk kilat die tanggal ;p
potong dlm 12 x 12 inch


bile dh siap potong gam kn keliling ngan renda/ribbon cm dlm pic kt bwh ni


Siap!! senang kn.. rash buat berdua ngn adik rash.. esok siang nk g sambung cari bunga untuk gubahan hantaran plak.. huhuhu

tik tok tik tok,

9 comments:

rahsiahati

wawwww cantik la akak! :)

MataHati @ MH

rasa lebih memuaskan hati bila buat sendiri.. cantik ahhh..

sW33tdARLiNG

seronok tawww buat menda ni.. nak nak ada geng! auuuwwww! teringin plak nak buat!

Rash

@rahsiahati
tgk la sape yg buat ;p huhuhu

p/s: fza bule email kt akk resepi apam polka dot x?

Rash

@MataHati @ MH
betul tu!! tp kn org lelaki mane kisah cantik ke x.. klu bg option semua kate cantik ;p

Rash

@sW33tdARLiNG
benda2 mcm ni mmg best klu ade geng.. klu sorang mesti cm mls je.. ni pun kurang sorang sbb adik pompuan rash yg last tu thun ni spm =)

rahsiahati

insyaAllah boleh..nnti fza emailkan kat jai or kak akak ea :)

rahsiahati

akak..guna resipi kat link ni pun sama je..sbb fiza ngan kakak fza pun amik kat link ni..hehe alhamdulillah jadi :)
http://www.myresipi.com/top/detail/12857

Yati

Cantik Rash buat. Tangan kreatif. :)